Te koop: Uniek kantoorpand met woonbestemming
  • Bouwjaar: 1892-1893
  • Perceeloppervlakte: circa 970 m²
  • Brutovloeroppervlakte: circa 375 m²
  • Nokhoogte: 11 m
  • Inhoud: circa 2100 m³
  • Bestemming: woonbestemming, kantoren, dienstverlenende bedrijven en maatschappelijke doeleinde
  • Kadastrale gegevens:
    gemeente Sprang-Capelle
    sectie B
    perceel 4129
  • Ligging:
    Het voormalige kerkgebouw ligt aan de doorgaande weg in Sprang-Capelle (Gemeente Waalwijk). De directe omgeving kenmerkt zich vooral door woondoeleinden en MKB activiteiten. Het voormalige kerkgebouw aan de van der Duinstraat 42, heeft middels de N261 (Waalwijk - Tilburg) een snelle aansluiting op de A59 (Rotterdam - Den Bosch).
  • Prijs op aanvraag: info@schellekens.nl
Het traditioneel gebouwde voormalige kerkgebouw staat op eigen grond, het perceel is rondom bestraat en omheind met een modern zwart hekwerk. Het terrein biedt parkeermogelijkheden voor meerdere auto’s. Op het voorterrein staat een oude kastanjeboom. Het kerkgebouw is geen monument, de kastanjeboom is wel beschermd (monumentaal).

Voorzijde entree
Via de aan de voorzijde van deze kerk gelegen entree komt u in een portaal van waaruit u via de twee openslaande deuren met glas naar de grootste werkruimte kunt. In deze ruimte bevindt zich een muur die de hal afschermt van de rest van de ruimte. In de hoek bevindt zich een draaitrap naar de boven gelegen vide en een meterkast. De werkruimte 1, nu in gebruik als kantoor, is ca. 175 m² groot. In deze ruimte is de dakconstructie met de trekstangen goed zichtbaar en laat de mogelijkheden zien om hier een hele bijzondere en grote loftwoning van te maken. De nokhoogte is circa 11 meter. Er bevindt zich ook een deur naar het achtergelegen gedeelte van het pand. Hier bevindt zich werkruimte 2, nu in gebruik als spreekkamer. Een deur biedt doorgang naar de centraal gelegen hal. De hal verschaft toegang naar de dames- en herentoilet, werkruimte 3 (nu in gebruik als fotostudio en opslag), werkruimte 4 (nu in gebruik als kantine) en de keuken. In de hal bevindt zich een 2e meterkast.

Achterzijde entree
Via een deur aan de, vanaf de voorkant geziene linkerzijde van het pand komt u in een entree, die doorgang biedt naar de centraal gelegen hal.